In mei 2008 kreeg onze LOEKA haar eerste nest uit de combinatie met Castor Buster Fan ’t Patrijzen Bos. Uit dit nest, totaal 8 pups, hebben wij een teefje aangehouden met de naam HOLLY van de Krikheide. Ook heeft onze zoon een reu uit dit nest, HUNTER van de Krikheide. HUNTER is door St Hubertus goedgekeurd om als dekreu te gebruiken. Ook de Nederlandse vereniging heeft interesse getoond zodat wij HUNTER ook daar gaan plaatsen op de dekreuenlijst.

 

 

 

In juni 2009 kreeg LOEKA haar 2e nestje, totaal 9 pups, weer uit de combinatie met Castor Buster Fan ’t Patrijzen Bos. Uit dit nest hebben wij wederom een teefje aangehouden, INDY Loeka van de Krikheide.

De eigenaar van Castor heeft uit dit nest ISAH Loeka van de Krikheide genomen.

 

 

Met zowel HOLLY als INDY bezoeken wij hondententoonstellingen in België en Nederland met goede resultaten. Onlangs werd onze INDY nog als beste van het ras (BOB + CAC) beoordeeld in Genk.

 

 

In maart 2011 kreeg LOEKA haar 3e nestje. Deze keer is LOEKA gedekt in Nederland bij de reu Floris Horus Fan ’t Patrijzen Bos (NHSB 2651654). Floris is geboren op 12-04-2007 uit de combinatie Horus Meike van Groevenbeek x Haidy en komt uit een zeer oude Drenten lijn.

Onze keuze voor Floris is gemaakt omdat het een reu is met een uitmuntend type, uitstekend karakter en dito jachteigenschappen.

* Klik hier voor de stamboom van Floris.

Als alles goed verloopt willen wij uit dit nest weer een teefje gaan aanhouden.

 

Als je naar de combinatie Floris x LOEKA kijkt valt het op dat de nakomelingen een zeer laag inteelt percentage krijgen van rond de 17% berekent over 10 generaties. Beide stambomen zijn zeer compleet en gaan terug naar Drenten die geregistreerd zijn vanaf 1928. Zowel Floris (HD A 35) en LOEKA (HD A 30) beschikken over goede heupen zonder botafwijking. (de hier vermelde HD scores zijn weergegeven volgens Nederlands model)

 

 

 

 

In Januari 2012 kreeg INDY haar 1e nestje, totaal 7 pups.  Indy is gedekt bij de reu Joris Nynke van de Bezeldonk.  Uit dit nest houden we zelf een teefje, LA-Luna genaamd.

 

 

In Maart 2013 kreeg LOEKA haar 4e nest met 6 pups uit een combinatie met de reu Joris Nynke van de Bezeldonk.  Deze reu heeft de Nederlandse kampioenstitel behaald en is houder van een jachtdiploma van KNJV-proef.

 

In Januari 2014 kreeg INDY haar 2e nest, totaal 6 pups.  Indy is gedekt in Nederland bij de reu Floris Horus Fan ’t Patrijzen Bos (NHSB 2651654)

 

In Juni 2015 kreeg INDY haar 3e nest, in totaal 8 pups.  Vader is Asra-Tessa van Klein Elsholt (NHSB 2903967)

 

In Mei 2016 kreeg LA LUNA haar 1e nest met in totaal 10 pups.  Luna is gedekt door Nozem fan 't Suydevelt.

 

 

In december 2018 verwachten we 2 nieuwe nesten, één nest is van LA LUNA en het tweede nest is van ORINTHA.

 

 

Met onze LOEKA bezoeken wij geen tentoonstellingen meer omdat zij dit als een straf ervaart.

 

 

Als fokker van Drentsche Patrijshonden willen wij honden fokken die vooral gezond en eerlijk zijn.

 

Het traditionele Drenten type is ons uitgangspunt en basis voor het in stand houden van het ras. Dit betekent een sterke compacte hond met een normale hoogte maat en uitstekende benen. Bij ons in Bree lopen de honden de gehele dag buiten waardoor deze eigenschappen dan ook geheel tot uiting komen.

 

 

Fokken mag geen gokken zijn en daarom willen wij veel weten van onze eigen honden en van de reuen die wij gebruiken. Naast het bestuderen van de stamboom, het praten met kenners uit de Drenten wereld worden onze honden ook veterinair onderzocht. Zo wordt vanaf het 2e jaar aangevangen met het PRA (=oog) onderzoek. Na 5 onderzoeken zijn wij dan zeker dat ook onze honden vrij zijn van PRA. Ook laten wij de heupen en ellebogen van de honden onderzoeken op eventuele afwijkingen.

Door deze grondige aanpak willen wij problemen met onze honden en hun nakomelingen voorkomen. Echte garanties zijn er nooit, maar wij voelen ons verplicht het uiterste te doen.

 

 

 

 

 

© 2020 Drentsche Patrijshonden kennel "van de Krikheide"
Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top